Агапи

http://mk.orthodoxwiki.org 0

Седум години OrthodoxWiki на македонски јазик

Овој месец се одбележува седумгодишнината од започнувањето на работата на македонската локализација на Православната енциклопедија OrthodoxWiki (http://mk.orthodoxwiki.org). На македонската локализација...

0

Погледни

Петминутна лекција од онлајн генерацијата за она што значи (значеше) да се биде човек. Јас имам 422 пријатели, но сепак...

litija 0

Свештен пат

Великорецката крсна литија е најстарата, најдолгата и најголемата литија во Русија, во која повеќе од четириесет илјади поклоници цели 5...

Утеха во тагата 0

Утеха во тагата

Премилостивиот Господ, љубејќи нè нас и сакајќи да нè спаси и зачува, за да не залутаме, да не бидеме робови...